We gaan dit kamp op zoek naar de mooiste en leukste dingen van Terschelling! Het wordt een week vol kampvuren, avondspellen, zwemmen, vogels kijken, wandelen, zeerukken, fietsen en nog heel veel meer. Zien we je op Terschelling?
Aanvullende details
Accomodatie - Groepskampeerterrein 'Swartduin'
Totale kosten - +- 220
Details
- Kamp algemeen Van 12 t/m 18 augustus kamperen we met z’n allen op Terschelling. Zoals altijd is er een thema, maar dat blijft nog eventjes geheim. Bereid je voor op een week wandelen, fietsen, vlinders kijken, avondspellen spelen, vrienden maken, zwemmen en de hoogste duin trotseren! Hoe ziet een dag op Wadkamp er uit? Elke dag zijn er verschillende excursies waaruit gekozen kan worden. Een excursiegroep bestaat meestal uit ongeveer 5 tot 10 mensen en wordt geleid door de Excursie Leiders (EL’s). We fietsen dan vanaf de slaaplocatie naar een interessant gebied en gaan vanaf daar te voet verder. Deze excursies worden georganiseerd door de Biologisch Leiders (BL's) Zij kennen het gebied en weten precies waar wat te vinden is. Ook regelen zij vergunningen voor bijvoorbeeld vlinders vangen of het binnengaan van beschermde natuurgebieden. Op kamp kan je dus dieren en plekken van dichtbij zien, die anders altijd buiten bereik blijven. Zij bespreken met de Excursieleiders van de volgende dag waar zij het beste naartoe kunnen gaan. 's Avonds wordt er samen gekookt en gegeten (we eten altijd vegetarisch) en vaak wordt er nog een avondspel gespeeld. Soms gaan we nog op een avondexcursie op nachtactieve dieren te zien. De eerste dag Op de eerste dag komen wij in de middag samen in de haven van Harlingen. De TL's komen zich alvast even aan je voorstellen en dan gaan we met z’n allen de boot op. In de haven van Terschelling worden de spullen met een busje naar het kampeerterrein gebracht en wij halen de fietsen op bij de verhuurder. Op het terrein aangekomen kan je je tent op gaan zetten. Heb je geen tent? Laat dit dan even weten, dan zoeken we iemand met een plekje over. Dit noemen we tentmaatjes. Na het opzetten van de tenten leren we elkaar een beetje kennen. Tijdens het eten (altijd vegetarisch) is er een voorstelrondje. Na het eten en het corvee van die avond is er een kennismakingsspel. 's avonds is er ook genoeg tijd voor nog een spelletje. De laatste dag We staan vroeg op om te zorgen dat we genoeg tijd hebben om het kampterrein spik en span achter te laten. Iedereen ruimt zijn tent op en ook de grote kamptenten worden weer in de kampkist gestopt. Er wordt een ronde over het terrein gemaakt en de potten en pannen worden afgewassen. Rond 12:00 gaat de hele groep met een paar KC’ers de fietsen terugbrengen en de boot op. Het hele KC zwaait jullie natuurlijk uit en ongeveer 2 uur later worden jullie weer opgehaald in de haven van Harlingen.
Organisatie
Het kamp wordt georganiseerd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies:
- Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL's van dit kamp zijn Jonne Veldboom, Marlies Veenstra en Wolf Lobst
Jonne Veldboom, jw.veldboom@gmail.com, 06 42832872. Marlies Veenstra, m.j.veenstra@outlook.com, 06 34110898. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL's .
- Biologisch Leider (BL). De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild.
- Penningmeester (Ping). Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen.
- Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft.
- Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers.
Er zijn ook 4 bondsvertrouwenspersonen. Deze zijn niet altijd op het kamp aanwezig, maar wel altijd bereikbaar als er iets is. Hun contactinformatie kan je vinden op de website en de KC’ers kunnen je deze informatie ook geven op kamp.
- Kooks. De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie. Zij komen wat eerder terug dan de rest, zodat het eten op tijd klaar staat. Op kamp eten we altijd vegetarisch.
- Avondco's. De avondco's zorgen ervoor dat er elke avond na het eten wat leuks te doen is zoals het spagettispel of weerwolven van wakkerdam.
Het KC bestaat volledig uit leden die zelf ook graag op kamp gaan. Zij betalen net als jij kampgeld en zijn KC omdat ze het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van kampen.
Verblijfplaats
We zullen deze week verblijven op groepskampeerterrein 'Swartduin' op Terschelling. De locatie is ook te bekijken via de website van Logeren bij de Boswachter.
Paklijst
Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s.
- Tent/Tentmaatje
- Slaapzak en kussen
- Slaapmatje
- Fiets (Er zullen via de JNM fietsen gehuurd worden op het eiland. Als je je eigen fiets wilt meenemen neem dan contact op met een van de TL's.)
- Waterfles(sen) voor minimaal 2 Liter water
- mestin/bord, bestek en beker
- Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven)
- Goede schoenen
- Kleren voor droog, nat en warm weer.
- Warme trui
- Toiletspullen
- Zwemspullen en Handdoek
- Zonnebrandcreme
Ook leuk of handig:
- Verrekijker
- Fototoestel
- Zaklamp/hoofdlamp
- Vlindernet
- Insectenpotje
- Spelletjes voor op de camping
- Anti-muggenspul
- Powerbank voor je mobiel