Wat is een weekendkamp?

Weekendkamp

Weekendkampen van de JNM worden het hele jaar door georganiseerd, bijna elk weekend is er wel een kamp! Vaak genoeg zijn er zelfs twee kampen in een weekend. Een groot deel van deze kampen is gefocused op een soortgroep zoals insecten of vogels, maar er zijn ook kampen die vooral draaien om de gezelligheid en de natuurbeleving. Ook hebben we in schoolvakanties en met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren kampen.

Organisatie en kosten

Weekendkampen kennen dezelfde organisatiestructuur als zomerkampen en zijn ook per nacht ongeveer even duur, wat wel anders is bij weekendkampen is dat je reiskosten (deels) kunt declareren bij de bonds penningmeester.

 

Op vrijdagmiddag pak je snel je tas, je waggelt met een enorme backpack naar het station en neemt de trein naar een relatief klein station. Je bent voor JNM begrippen best vroeg en kan nog een OV fiets bemachtigen, je fietst naar het scouting gebouw waar een warme maaltijd staat te wachten. Een gezellige avond wordt gevolgd door een dag lang naar buiten gaan met allemaal leuke mensen om te leren en te genieten van de natuur. Na nog een leuke avond is het alweer zondag, je zit opeens weer thuis, niemand om je heen. De kampkater heeft toegeslagen. Deze korte intense ervaringen maken de JNM weekenden de beste weekenden die er zijn.

Peter Rappoldt

24