Afdelingen

De JNM is niet alleen landelijk actief; ook bij jou in de buurt worden er regelmatig kampen of excursies georganiseerd. Dat wordt onder andere gedaan door afdelingen, die zijn opgericht in plaatsen waar veel leden bij elkaar in de buurt wonen. Je kunt zelf actief worden in een afdeling, bijvoorbeeld door excursies te plannen met het afdelingsbestuur. Als er geen afdeling in de buurt is, kun je altijd zelf een afdeling oprichten. Het is helemaal aan jou! De verschillende afdelingen organiseren vooral eendaagse excursies doordeweeks in natuurgebieden die in de buurt van die afdeling liggen. Met de leden van je afdeling kun je natuurlijk ook buiten de JNM om afspreken omdat je dicht bij elkaar woont, dan heb je zomaar via de JNM een heleboel vrienden dichtbij!

Kijk op de ledenpagina voor de links naar de WhatsApp groepen van de afdelingen en het formulier om je officieel aan te melden bij een afdeling.

Wageningen

Aan de rand van de Veluwe, op de oevers van de Rijn, ligt Wageningen. De uitvalsbasis voor deze afdeling! Dit is de grootste afdeling binnen de JNM, er zijn vaak activiteiten. In de zomer wordt er gekeken naar nachtvlinders en zijn er BBQ’s! In de herfst wordt er naar paddestoelen gezocht.

Zuid-Holland

De zuidelijkste van de hollanden, hier kun je lekker aan het strand wandelen en ook genieten van veel nieuwe natuur!

Limburg

De zuidelijkste afdeling van de JNM, afdeling Limburg. Met mooie heuvels in tegenstelling tot andere platte stukken in Nederland, hebben we hier een zeer divers landschap.

Amsterdam

De afdeling waar onze hoofdstad ligt heeft de allerleukste excursies! Denk aan Wormer- en Jisperveld, de Amstelveense Poel, de Kennemerduinen of het strand bij IJmuiden. 

Utrecht

In het centrum van Nederland, dicht bij de Loosdrechtse Plassen en de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich het domein van onze afdeling: Utrecht.

Groningen

Afdeling Groningen is de noordelijkste afdeling van de JNM, en is voor iedereen tussen het Lauwersmeer en het noorden van Drenthe.