Nils van Heezik, Aron Sinke

Buzoka CorsicAlps

916 916 mensen hebben dit evenement bekeken.

Dit jaar is het zover. De JNM gaat Corsica exploreren! Op dit Franse eiland in de middellandse zee, gaan we op zoek naar de vetste soorten en mooiste plekjes die er te vinden zijn. Denk aan 2 endemische salamanders, meerdere endemische vogelsoorten, heerlijk snorkelen, ziek veel endemische en insecten zoals vlinders en bijen, en nog veel meer! Ook is er zeker tijd voor lekker genieten van de Franse cuisine en gastvrijheid. Wat wil een jeugdbonder nog meer? Dat zal ik je vertellen! 4 dagen keihard pompen in de alpen! Voor dat we de zee op zullen gaan, gaan we eerst nog even langs de Alpen. Hier gaan we opzoek naar de soorten die het hoger opzoeken, zoals een handvol vette roofvogels, super veel vette vlinders en lijpe amfibieën en reptielen zoals Lanza’s landsalamander! We zullen liggen in de zonovergoten Alpenweitjes, lekker hiken door de hoge bergen en ontzettend veel avontuur beleven!

Aanvullende details

Accomodatie - Camping

Totale kosten - Circa 600 Euro

Details

LET OP! Voor de BuitenlandZomerKampen (BuZoka's) geldt een aparte regeling. De Buzoka's komen op 1 februari om 21:00 online. Je hebt dan 30 minuten de tijd om je aan te melden om mee te doen met de loting. Geef bij je aanmelding de volgende dingen aan:

  1. Een kamp dat je hebt gedaan sinds het laatste buzoka is afgelopen (dit is verplicht)
  2. hoeveel lootjes je inzet; je mag in totaal maximaal 3 lootjes inzetten. Deze mag je zelf verdelen over je aanmeldingen. 
  3. Of je in bezit bent van een (schakel)rijbewijs en of je chauffeur wilt zijn (9-persoons busjes)
  4. Of je volledig lid bent of combi-lid (dit is verplicht)
Overzicht Op Buzoka Corsica vertrekken we op 5 Juli naar het zuiden, waar we eerst 4 dagen naar de Alpen gaan waarschijnlijk bij de natuurgebieden l’Ecrins en de Vanoise. Daarna zullen we met de nachtboot naar Corsica te vertrekken. We staan daar (waarschijnlijk) op maar 1 camping, vanuit daar vertrekken we voor excursie. Waarschijnlijk is dit is de buurt van Ajaccio, de hoofdstad aan zee. De terugweg doen we met de dagboot, zodat we kans hebben op dolfijnen, walvissen en vette zeevogels. Hoe ziet een dag op buzoka CorsicAlps er uit? Elke dag zijn er verschillende excursies waaruit gekozen kan worden. Een excursiegroep bestaat meestal uit 9 mensen en wordt geleid door de Excursie Leiders (EL’s). We zijn namelijk met 2 busjes met daarin 9 zitplekken. De meeste excursies zullen met een busje zijn, en dan zit je dus vast aan dit nummer. De excursies zijn meestal de hele dag weg, en we maken zo optimaal gebruik van het licht en de warmte. Dit betekent vaak vroeg op, rust of slaap midden op de dag (Siësta), en ’s avonds tot laat door, opzoek naar de vetste soorten. Deze excursies worden georganiseerd door de Biologisch Leiders (BL's) Zij kennen het gebied en weten precies waar wat te vinden is. Ook regelen zij vergunningen voor bijvoorbeeld vlinders vangen of het binnengaan van beschermde natuurgebieden. Zij bespreken met de Excursieleiders van de volgende dag waar zij het beste naartoe kunnen gaan. 's Avonds wordt er samen gekookt en gegeten (we eten altijd vegetarisch) en vaak wordt er nog een avondspel gespeeld. Soms gaan we nog op een avondexcursie op nacht actieve dieren te zien. De eerste dag / heenreis Op de eerste dag (vrijdag 5 juli) komen wij in de middag samen op station Utrecht Lunetten, waarschijnlijk rond een uur of 12, of zo vroeg mogelijk. De TL's komen zich alvast even aan je voorstellen en je kan je plekje zoeken in de bus en je spullen vast inladen.  We rijden zo snel mogelijk naar de tussencamping, waar we snel onze tent opzetten. ’s Ochtends vertrekken zo vroeg mogelijk, zodat we op tijd aankomen op de camping in de Alpen. De laatste dag / terugreis We staan vroeg op om te zorgen dat we genoeg tijd hebben om het kampterrein spik en span achter te laten. Iedereen ruimt zijn tent op en legt alles zo snel mogelijk in de bus. We hopen in 2 dagen terug te kunnen rijden, waarschijnlijk dezelfde tussencamping als op de heenweg.   Vragen? Exacte informatie wordt voor het kamp aan naar alle deelnemers gestuurd. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail hiervoor naar: Aron.sinke@jnm.nl 06 53674230 Nils.van.heezik@jnm.nl 06 31377177

Organisatie

Organisatie Het kamp wordt georganisserd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies: Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL's van dit kamp zijn Aron Sinke en Nils van Heezik Aron.sinke@jnm.nl 06 53674230 Nilsvheezik@gmail.com 06 31377177 Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL's . Biologisch Leider (BL). De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en zoeken uit waar we de vetste soorten gaan vinden. Penningmeester (Ping). Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen. Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft. Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Er zijn ook 4 bondsvertrouwenspersonen. Deze zijn niet altijd op het kamp aanwezig, maar wel altijd bereikbaar als er iets is. Hun contactinformatie kan je vinden op de website en de kc’ers kunnen je deze informatie ook geven op kamp. Kooks. De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie. Zij komen wat eerder terug dan de rest, zodat het eten op tijd klaar staat. Op kamp eten we altijd vegetarisch. Avondco's. De avondco's zorgen ervoor dat er elke avond na het eten wat leuks te doen is zoals een pubquiz, levend stratego of iets dergelijks! Het KC bestaat volledig uit leden die zelf ook graag op kamp gaan. Zij betalen net als jij kampgeld en zijn KC omdat ze het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van kampen.

Verblijfplaats

Verblijfplaats We zullen deze 2 weken verblijven op een camping in de Alpen en een camping op Corsica Deze worden later bekend gemaakt.

Paklijst

Paklijst Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s . Tent / Tentmaatje Slaapzak en kussen Slaapmatje Waterfles(sen) voor minimaal 2 liefst 3 Liter water Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven) Goede schoenen voor hiken en lang wandelen Sandalen voor heet weer Kleren voor droog, nat en warm weer. Warme trui (het is ’s nachts verassend koud!) Toiletspullen Zwemspullen en Handdoek Appeltaart voor het KC Zonnebrandcrème ( Genoeg, we gaan naar een heel warm land) Paspoort of ID (Je rijbewijs telt NIET als reisdocument) Rijbewijs als je wilt of moet rijden Ook leuk of handig: Verrekijker Fototoestel Zaklamp/ hoofdlamp Vlindernet Insectenpotje Spelletjes voor op de camping Antimuggenspul Powerbank voor je mobiel Snorkelspullen

Privacy

Als je niet wil dat je naam zichtbaar is op de website, stuur dan een mail naar internetredactie@jnm.nl

171 plekken over
 

Datum en tijd

05/07/2024 - 12:00 aan
21/07/2024 - 12:00
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends