Een weekend lang het gure herfstweer trotseren opzoek naar muizen, wie wil dat nou niet? Wie weet komen we een snoezige Dwergmuis tegen, vangen we een vraatzuchtige Waterspitsmuis of komt er een schattige Bosmuis uit de val gelopen. Ben jij na dit weekend ook muizenexpert?
Aanvullende details
Accomodatie - Scoutinggebouwtje
Totale kosten - Ongeveer 25 euro
Details
Dit najaar, als de edelherten burlen en de meeste zoogdieren zich voorbereiden op de winterslaap, ontwaakt de Zoogdierwerkgroep (ZWG) van de JNM juist! Een weekend lang het gure druilerige weer trotseren voor muizen, dat is waar het hart van een echte ZWG'er harder van gaat kloppen. Wie weet vangen we dit weekend ein-de-lijk weer een Waterspitsmuis of komen we Noordse woelmuizen tegen. Omdat het in oktober slechter weer is moeten de vallen om de paar uur gecontroleerd worden, dit betekent dus veel buiten zijn, niet heel veel slapen maar op deze manier hebben we wel de meeste kans om hele bijzondere dingen te zien! Op vrijdag komen we allemaal aan in het gebouwtje om elkaar te ontmoeten en wat warms te eten om op te warmen. Hierna zal er een praatje gegeven worden over de muizen en hoe we ze kunnen herkennen. Met deze verse kennis gaan we direct naar buiten om de vallen te controleren en te zien wat voor muizen we gevangen hebben. Verspreid over de zaterdag zullen we dit nog een aantal keer doen, tussendoor is er natuurlijk genoeg tijd om op een normale excursie te gaan en de omgeving te verkennen. Zaterdagavond zal er een laatste check gedaan worden om de vallen te controleren waarna we naar het gebouwtje terugkeren voor een warm kampvuur of een knusse avond. Na het schoon maken van de vallen op zondag kunnen we weer huiswaarts. Met een voldaan gevoel en een hele lading muizenkennis rijker.
Organisatie
Het kamp wordt georganiseerd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies:
- Technisch Leiders (TL's): Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen er voor dat alles op rolletjes loopt. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL. De TL's van dit kamp zijn:
- Vera Thijssen: vera.thijssen@jnm.nl; (+31 6 21460555)
- Jonne Veldboom: jw.veldboom@gmail.com; (+31 6 42832872)
- Biologisch Leider (BL): De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild.
- Penningmeester (Ping): Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen.
- Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft.
- Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens meezit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen.
- Kooks: De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken.
Verblijfplaats
Omdat dit een vergunningstechnisch ingewikkeld kamp is, is de precieze locatie nog onduidelijk. We doen ons best om in de omgeving van de Dommel het kamp te organiseren. Omdat het in oktober best wel koud is verblijven we in een overdekte accommodatie in de buurt.
Paklijst
Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s.
- Slaapzak en kussen
- Slaapmatje
- Fiets
- Waterfles(sen) voor minimaal 2 Liter water
- Bord of mestin
- Bestek
- Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven)
- Goede schoenen/laarzen
- Kleren voor droog, nat en warm weer
- Thermokleding
- Warme trui
- Toiletspullen
- Verrekijker
- Fototoestel
- Zaklamp/ hoofdlamp
- Spelletjes voor 's avonds
- Powerbank voor je mobiel
- Taart voor het KC