Cornel Schepers

Meikamp Schiermonnikoog

630 630 mensen hebben dit evenement bekeken.

Kom gezellig mee vogelen en uitwaaien op Schiermonnikoog! De lente is inmiddels volop bezig, maar veel vogels zijn nog bezig met hun jaarlijkse trek naar het Noorden. Op dit kamp gaan we de duinen afspeuren naar alle zeldzaamheden die daar tussen kunnen zitten!

Aanvullende details

Accomodatie - Kampeerboerderij de Branding

Totale kosten - ~80

Details

Als JNM-traditie gaan wij ieder voorjaar een week vogelen op Schiermonnikoog. Op dit kamp kan je lekker uitwaaien en vogelen in de duinen. In voorgaande jaren zijn er veel goeie soorten ontdekt op MeiKa, zoals een balkanbaardgrasmus in 2016! Naast zulke klappers gaan wij opzoek naar andere leuke voorjaarstreksoorten, zoals draaihalzen, hoppen en bijeneters. Buiten vogels heeft Schier veel meer natuur te beleven, zo kan je bijvoorbeeld het strand afstruinen voor bijzondere vondsten, of zeldzame planten zoeken in de duintjes. We zullen iedere ochtend vroeg wakker worden om op excursie te gaan, waarbij sommigen beginnen op Paal 10 om daar trekvogels te tellen, anderen trekken echter meteen de duintjes in. Je luncht op excursie en bent rond het avonduur terug op Kampeerboerderij de Branding. Hierna gaan we avondeten en vertellen we elkaar over onze excursies. In de avond volgt iedere avond een avondspel, waarna je kan gaan slapen of nog gezellig kan gaan kletsen in de woonkamer.  Vooraf aan het kamp wordt altijd een convocatie gestuurd met aanvullende informatie over het kamp. Heb je nog vragen, dan kan je terecht bij FAQ op onze website of bij de Technisch Leiders (TLs). Cornel Schepers cornelschepers@gmail.com +316633247884 Joep Duijvestijn joepduijf@gmail.com +3115315459 De kampprijs bedraagt voor MeiKamp vaak rond de 80 euro. Als wij dichter op het kamp meer zicht hebben op de prijs van het kamp zullen we een precieze prijs in de convocatie vermelden. De veerboot naar Schiermonnikoog is niet inbegrepen bij de kampprijs. Online kan je een kaartje kopen op: https://www.wpd.nl/schiermonnikoog/afvaartenoverzicht Wij huren op Schiermonnikoog altijd fietsen op de veerhaven bij Soepboer Schiermonnikoog, dit is ook niet inbegrepen bij de kampprijs. Online kan je Soepboer vinden op: https://fietsenverhuurschiermonnikoog.com/ Het is echter ook mogelijk om je eigen fiets mee te nemen op de boot, dit is je eigen keuze.    

Organisatie

Het kamp wordt georganiseerd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies: Technisch Leiders (TL): Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL's van dit kamp zijn: Cornel Schepers +31633247884 cornelschepers@gmail.com Joep Duijvestijn +3115315459 joepduijf@gmail.com Biologisch Leider (BL): De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild. Penningmeester (Ping): Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen. Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft. Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens meezit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Kooks: De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie. De kookexcursie komt wat eerder terug dan de rest op het kampterrein zodat het eten op tijd klaar staat. Op kamp eten we altijd vegetarisch. Het KC bestaat volledig uit leden die zelf ook graag op kamp gaan. Zij betalen net als jij kampgeld en zijn KC omdat ze het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van kampen.

Verblijfplaats

We zullen deze week verblijven op Kampeerboerderij de Branding op Schiermonnikoog, de locatie is ook te bekijken via de website: https://www.debranding.nu/

Paklijst

Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s.

 • Slaapzak, hoeslaken en kussensloop
 • Waterfles(sen) voor minimaal 2 Liter water
 • Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven)
 • Goede schoenen
 • Kleren voor droog, nat en warm weer
 • Warme trui
 • Toiletspullen
 • Zwemspullen en Handdoek
 • Zonnebrandcrème
Ook leuk of handig:
 • Verrekijker
 • Fototoestel
 • Zaklamp/hoofdlamp
 • Vlindernet
 • Insectenpotjes
 • Spelletjes
 • Anti-muggenspul
 • Powerbank voor je mobiel

Privacy

Als je niet wil dat je naam zichtbaar is op de website, stuur dan een mail naar internetredactie@jnm.nl

28 plekken over
 

Datum en tijd

29/04/2024 - 18:00 aan
03/05/2024 - 13:00
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends