Voorgaande jaren is het ons steeds niet gelukt om de Waterspitsmuis en de Noordse woelmuis te vangen. Dit voorjaar gaan we in het uitgestrekte Friesland weer ons best doen. Oant sjen yn Fryslân!!
Aanvullende details
Accomodatie - Kampeerterrein
Totale kosten - +/- 20,-
Details
Dit weekend zal voor het grootste deel in het teken staan van muizen. Op eerdere kampen hebben we nog steeds geen succes gehad, hopelijk brengen we daar nu verandering in!!
Wie weet vangen we dit weekend ein-de-lijk weer een Waterspitsmuis of komen we Noordse woelmuizen tegen. Op vrijdag komen we allemaal aan op de camping om wat te eten en elkaar te leren kennen. Hierna zal er een praatje gegeven worden over de muizen en hoe we ze kunnen herkennen. Met deze verse kennis gaan we direct naar buiten om de vallen te controleren en te zien wat voor muizen we gevangen hebben. Verspreid over de zaterdag zullen we dit nog een aantal keer doen, tussendoor is er natuurlijk genoeg tijd om op een normale excursie te gaan en de omgeving te verkennen. Je kan hier bijvoorbeeld ook Otters, Purperreigers en heel veel bijzondere planten tegen komen! Zaterdagavond zal er een laatste check gedaan worden om de vallen te controleren waarna we naar het gebouwtje terugkeren voor een warm kampvuur of een knusse avond. Na het schoon maken van de vallen op zondag kunnen we weer huiswaarts. Met een voldaan gevoel en een hele lading muizenkennis rijker.
Organisatie
Het kamp wordt georganisserd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies:
- Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL van dit kamp is Jonne Veldboom. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL.
- Jonne Veldboom, jw.veldboom@gmail.com, 06-42832872
- Biologisch Leider (BL). De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild.
- Penningmeester (Ping). Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen.
- Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft.
- Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Er zijn ook 4 bondsvertrouwenspersonen. Deze zijn niet altijd op het kamp aanwezig, maar wel altijd bereikbaar als er iets is. Hun contactinformatie kan je vinden op de website en de KC’ers kunnen je deze informatie ook geven op kamp.
- Kooks. De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Op kamp eten we altijd vegetarisch.
Verblijfplaats
Dit weekend verblijven we op een kampeerterrein in de omgeving van het Nationaalpark de Alde Feanen.
Paklijst
Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s.
- Tent/tentmaatje
- Fiets
- Slaapzak en kussen
- Slaapmatje
- Waterfles(sen) van minimaal 2 L
- Bord en bestek
- Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven)
- Goede schoenen
- Laarzen
- Kleren voor droog, nat en warm weer
- Warme trui
- Toiletspullen
- Zwemspullen en Handdoek
- Taart voor het KC 🙂
- Verrekijker
- Fototoestel
- Zaklamp/hoofdlamp
- Determinatiegidsen
- Powerbank voor je mobiel