Tijdens Pasen gaan we met EIS op zoek naar Gaasvliegen in Limburg. Limburg heeft een divers landschap dus we verwachten veel soorten gaasvliegen te vinden. Wie weet vinden we wel een van de vette zeldzame gaasvliegen zoals lariksbruintje; Een soort die lang niet meer gezien is in Nederland. Ook is dit kamp een mooie kans om te kijken of we meerdere soorten slijkvliegen en elzenvliegen kunnen vinden. Gaasvliegen komen ook veel af op licht, en daarom zal er ook zeker naar nachtvlinders gezocht worden. Ook zullen we op zoek gaan naar glibberende amfibieën. Dus wil jij mee helpen aan een vet project samen met de NJN en EIS en wil je leuke soorten ontdekken in het wonderschone Zuid-Limburg?
Geef je dan op!
Deze samenwerking met EIS komt voort uit het gaasvliegen project, meer informatie over dit gave project vind je hier: https://www.jnm.nl/gaasvliegenproject/
Aanvullende details
Accomodatie - Deze info volgt later.
Totale kosten - Circa 50 euro
Details
Hoe ziet een dag op Paka Zuid-Limburg er uit? Elke dag zijn er verschillende excursies waaruit gekozen kan worden. Een excursiegroep bestaat meestal uit ongeveer 5 tot 10 mensen en wordt geleid door de Excursie Leiders (EL’s). We fietsen dan vanaf de slaaplocatie naar een interessant gebied en gaan vanaf daar te voet verder. Deze excursies worden georganiseerd door de Biologisch Leiders (BL's). Zij kennen het gebied en weten precies waar wat te vinden is. Ook regelen zij vergunningen voor bijvoorbeeld vlinders vangen of het binnengaan van beschermde natuurgebieden. Op kamp kan je dus dieren en plekken van dichtbij zien, die anders altijd buiten bereik blijven. 's Avonds wordt er samen gekookt en gegeten (we eten altijd vegetarisch) en vaak wordt er nog een avondspel gespeeld. Soms gaan we nog op een avondexcursie op nachtactieve dieren te zien.
Organisatie
Organisatie Het kamp wordt georganiseerd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies:
- Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL's . De TL's van dit kamp zijn:
- Aron Sinke (aron.sinke@jnm.nl 06 53674230)
- Luc Elshout (06 15697806)
- Biologisch Leider (BL). De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is.
- Penningmeester (Ping). Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen.
- Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft.
- Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Er zijn ook 4 bondsvertrouwenspersonen. Deze zijn niet altijd op het kamp aanwezig, maar wel altijd bereikbaar als er iets is. Hun contactinformatie kan je vinden op de website en de kc’ers kunnen je deze informatie ook geven op kamp.
- Kooks. De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie.
Verblijfplaats
Deze Informatie volgt later.
Paklijst
Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s .
- Tent / Tentmaatje*
- Slaapzak en kussen
- Slaapmatje
- Fiets (Kan ook worden gehuurd in Maastricht . Bekijk de plaatselijke openingstijden en prijzen)
- Waterfles(sen) voor minimaal 2 Liter water
- Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven)
- Goede schoenen
- Kleren voor droog, nat en warm weer.
- Warme trui
- Toiletspullen
- Zwemspullen en Handdoek
- Vlaai voor het KC
- Zonnebrandcreme
- Verrekijker Fototoestel
- Zaklamp/ hoofdlamp
- Vlindernet
- Insectenpotje
- Anti-muggenspul
- Powerbank voor je mobiel