Klara van der Hoeven, Iris van Bommel

Zomerkamp Biesbosch

1675 1675 mensen hebben dit evenement bekeken.

Waar de bevers door het water baden, de Noordse woelmuis zijn holletje heeft gegraven en waar de mooiste planten uit de bodem springen, gaan wij ons een week lang vermaken. Wij gaan deze zomer namelijk naar de Biesbosch. We zullen deze week naar allemaal leuke dieren en planten opzoek gaan, zoals de spindotter, de visarend, de zandhommel en uiteraard de bever. Ook zullen we dit weekend opzoek gaan leuke muizen, zoals de zeldzame Noordse woelmuis. Voor iedereen is er wel wat leuks te zien deze week! Ook als je nog niet zo veel weet over bepaalde soorten, zal er altijd wel iemand zijn die je er wat over wil vertellen.

Aanvullende details

Accomodatie - Camping

Totale kosten - +/- € 75,-

Details

Kamp algemeen Waar de bevers door het water baden, de Noordse woelmuis zijn holletje heeft gegraven en waar de mooiste planten uit de bodem springen, gaan wij ons een week lang vermaken. Wij gaan namelijk van 31 juli t/m 6 augustus naar de Biesbosch. We zullen deze week naar allemaal leuke dieren en planten opzoek gaan, zoals de spindotter, de visarend, de zandhommel en uiteraard de bever. Ook zullen we dit weekend opzoek gaan leuke muizen, zoals de zeldzame Noordse woelmuis. Voor iedereen is er wel wat leuks te zien deze week! Ook als je nog niet zo veel weet over bepaalde soorten, zal er altijd wel iemand zijn die je er wat over wil vertellen.   Hoe ziet een dag op Zoka Biesbosch er uit? Elke dag zijn er verschillende excursies waaruit gekozen kan worden. Een excursiegroep bestaat meestal uit ongeveer 5 tot 10 mensen en wordt geleid door de Excursie Leiders (EL’s). We fietsen dan vanaf de slaaplocatie naar een interessant gebied en gaan vanaf daar te voet verder. Deze excursies worden georganiseerd door de Biologisch Leiders (BL's). Zij kennen het gebied goed en weten precies waar wat te vinden is, zo zullen ze je bijvoorbeeld meenemen naar de beste plekken om de visarend te bekijken. Ook regelen zij vergunningen voor bijvoorbeeld het vangen van vlinders en muizen of het binnengaan van beschermde natuurgebieden. Op kamp kan je dus dieren en plekken van dichtbij zien, die anders altijd buiten bereik blijven. Zij bespreken met de Excursieleiders van de volgende dag waar zij het beste naartoe kunnen gaan. 's Avonds wordt er samen gekookt en gegeten (we eten altijd vegetarisch!) en vaak wordt er nog een avondspel gespeeld. Soms gaan we nog op een avondexcursie op nacht-actieve dieren te zien, zoals vleermuizen of de bever. De eerste dag (31 juli) Op de eerste dag komen wij in de middag samen, meestal rond een uur of 16.00 uur. De TL's komen zich alvast even aan je voorstellen en dan kan je je tent op gaan zetten. Heb je geen tent? Laat dit dan van tevoren even weten, dan zoeken we iemand met een plekje over. Dit noemen we tentmaatjes. Na het opzetten van de tenten leren we elkaar een beetje kennen. Tijdens het eten (altijd vegetarisch) is er een voorstelrondje. Na het eten en het corvee van die avond is er een kennismakingsspel. 's Avonds is er ook genoeg tijd voor nog een spelletje of om lekker te kletsen. De laatste dag (6 augustus) We staan vroeg op om te zorgen dat we genoeg tijd hebben om het kampterrein spik en span achter te laten. Iedereen ruimt zijn tent op en ook de grote kamptenten worden weer in de kampkist gestopt. Er wordt een ronde over het terrein gemaakt en de potten en pannen worden afgewassen. Rond 12:00 gaat iedereen weer naar huis (of op weg naar het volgende kamp van de zomer). Vragen? Exacte informatie wordt voor het kamp aan naar alle deelnemers gestuurd. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail hiervoor naar iris.van.bommel@jnm.nl of naar klara.van.der.hoeven@jnm.nl

Organisatie

De Organisatie Het kamp wordt georganiseerd door de Kamp Commissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies: Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL's van dit kamp zijn Iris van Bommel en Klara van der Hoeven Iris van Bommel, iris.van.bommel@jnm.nl , 06-15207121  Klara van der Hoeven, klara.van.der.hoeven@jnm.nl , 06-27207742 Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL's . Biologisch Leider (BL):De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild. Penningmeester (Ping): Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen. Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft. Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Er zijn ook 4 bondsvertrouwenspersonen. Deze zijn niet altijd op het kamp aanwezig, maar wel altijd bereikbaar als er iets is. Hun contactinformatie kan je vinden op de website en de kc’ers kunnen je deze informatie ook geven op kamp. Kooks: De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie. Zij komen wat eerder terug dan de rest, zodat het eten op tijd klaar staat. Op kamp eten we altijd vegetarisch. Avondco's. De avondco's zorgen ervoor dat er elke avond na het eten wat leuks te doen is zoals het spagettispel of weerwolven van wakkerdam. Het KC bestaat volledig uit leden die zelf ook graag op kamp gaan. Zij betalen net als jij kampgeld en zijn KC omdat ze het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van kampen.  

Verblijfplaats

Tijdens Zoka Biesbosch verblijven wij op een camping in het gebied. De exacte locatie en verblijfplaats worden later bepaald.

Paklijst

Paklijst Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s . - Tent / Tentmaatje - Slaapzak en kussen -Slaapmatje - Fiets (Kan ook worden gehuurd in het dorp. Bekijk de plaatselijke openingstijden en prijzen) -Waterfles(sen) voor minimaal 2 Liter water - Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven) - Goede schoenen, we gaan veel lopen. - Kleren voor droog, nat en warm weer. - Warme trui - Toiletspullen - Zwemspullen en Handdoek - Taart voor het KC - Zonnebrandcrème! Ook leuk of handig: - Verrekijker - Fototoestel - Zaklamp/ hoofdlamp - Vlindernetje - Insectenpotje - Spelletjes voor op de camping - Anti-muggenspul (de Biesbosch zit vol met muggen…) - Powerbank voor je mobiel - Veldgidsen

Privacy

Als je niet wil dat je naam zichtbaar is op de website, stuur dan een mail naar internetredactie@jnm.nl

14 plekken over
 

Datum en tijd

31/07/2023 - 16:00 aan
06/08/2023 - 12:00
 

Locatie

 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends