Registrations have closed.
Retro zomerkamp Wieden Weerribben 2023

Retro zomerkamp Wieden Weerribben 2023

door
615 615 mensen hebben dit evenement bekeken.

Ze zeggen dat vroeger alles beter was. Laten we dat maar eens gaan testen. Op dit prachtige retro zomerkamp gaan we terug naar het begin van de jaren 2000. Lekker genieten van de prachtige Wieden Weerribben zonder de afleidingen van alle uber moderne technologie. Ga mee!! Herontdek de natuur en jezelf in deze prachtige JNM Live Action Role Playing zomerweek.

Aanvullende details

Accomodatie - camping

Totale kosten - wordt nog bekend gemaakt

Details

Hoe ziet een dag op Retrokamp wieden weerribben er uit? Je wordt wakker gemaakt met een prachtig muziekje waarna je lekker gaat ontbijten. Elke dag zijn er verschillende excursies waaruit gekozen kan worden. Een excursiegroep bestaat meestal uit ongeveer 5 tot 10 mensen en wordt geleid door de Excursie Leiders (EL’s). We fietsen dan vanaf de camping naar een interessant gebied en gaan vanaf daar te voet verder. Deze excursies worden georganiseerd door de Biologisch Leiders (BL's) Zij kennen het gebied en weten precies waar wat te vinden is. Ook regelen zij vergunningen voor bijvoorbeeld vlinders vangen of het binnengaan van beschermde natuurgebieden. Op kamp kan je dus dieren en plekken van dichtbij zien, die anders altijd buiten bereik blijven. Zij bespreken met de Excursieleiders van de volgende dag waar zij het beste naartoe kunnen gaan. 's Avonds wordt er samen gekookt en gegeten (we eten altijd vegetarisch) en vaak wordt er nog een avondspel gespeeld. Soms gaan we nog op een avondexcursie op nachtactieve dieren te zien. De eerste dag: Op de eerste dag komen wij in de middag samen, meestal rond een uur of 16:00. De TL's komen zich alvast even aan je voorstellen en dan kan je je tent op gaan zetten. Heb je geen tent? Laat dit dan even weten, dan zoeken we iemand met een plekje over. Dit noemen we tentmaatjes. Na het opzetten van de tenten leren we elkaar een beetje kennen. Tijdens het eten (altijd vegetarisch) is er een voorstelrondje. Na het eten en het corvee van die avond is er een kennismakingsspel. 's avonds is er ook genoeg tijd voor nog een spelletje. De laatste dag We staan vroeg op om te zorgen dat we genoeg tijd hebben om het kampterrein spik en span achter te laten. Iedereen ruimt zijn tent op en ook de grote kamptenten worden weer in de kampkist gestopt. Er wordt een ronde over het terrein gemaakt en de potten en pannen worden afgewassen. Rond 12:00 gaat iedereen weer naar huis (of op weg naar het volgende kamp van de zomer). Vragen? Exacte informatie wordt voor het kamp aan naar alle deelnemers gestuurd. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail hiervoor naar leonard.silvis@jnm.nl, +31619842194   Het prachtige JNM Live action Role Playing game zal dit jaar in de Wieden Weerribben zijn. Het Thema is de vroege jaren 2000. Denk hier bij het aanmelden dus even over na en kijk eens terug wat er tussen 2000 en 2010 voor fashion, muziek, taal en gewoontes normaal waren :). En vergeet niet je super oude telefoon mee te nemen. Dit is namelijk super hip. De Iphone 4 bestond namelijk nog niet XD

Organisatie

Het kamp wordt georganisserd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies: Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL's van dit kamp zijn Leonard en Sophie.  Leonard Silvis, leonard.silvis@jnm.nl, +31619842194  Sophie Kok, Sophie.kok@jnm.nl, +31611802134   Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL's . Biologisch Leider (BL). De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild. Penningmeester (Ping). Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen. Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft. Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Er zijn ook 4 bondsvertrouwenspersonen. Deze zijn niet altijd op het kamp aanwezig, maar wel altijd bereikbaar als er iets is. Hun contactinformatie kan je vinden op de website en de kc’ers kunnen je deze informatie ook geven op kamp. Kooks. De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie. Zij komen wat eerder terug dan de rest, zodat het eten op tijd klaar staat. Op kamp eten we altijd vegetarisch. Avondco's. De avondco's zorgen ervoor dat er elke avond na het eten wat leuks te doen is zoals het spagettispel of weerwolven van wakkerdam. Het KC bestaat volledig uit leden die zelf ook graag op kamp gaan. Zij betalen net als jij kampgeld en zijn KC omdat ze het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van kampen.

Verblijfplaats

We zullen deze week verblijven op een prachtige camping in de wieden weerribben. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt.

Paklijst

Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s . Appeltaart voor het KC Tent / Tentmaatje Slaapzak en kussen Slaapmatje (OV)Fiets Waterfles(sen) voor minimaal 2 Liter water tin/bord Bestek Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven)| Goede schoenen Kleren voor droog, nat en warm weer Warme trui Een leuke 2000-2009 outfit voor de bonte avond Zwemspullen en Handdoek Toiletspullen Tekentang Zonnebrandcreme Hoofdlamp/Zaklamp Spelletjes voor op de camping Ook leuk of handig: Verrekijker Fototoestel Vlindernet Insectenpotje Natuurboeken Leesboek Anti-muggenspul

 

Datum en tijd

21/08/2023 - 16:00 aan
27/08/2023 - 12:00
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends