Siebe de Vries, Sophie Kok

Buzoka Småland

783 783 mensen hebben dit evenement bekeken.

Bij het aanbreken van de toekomst, ontvouwt zich een epische reis door de ongetemde schoonheid van Scandinavië. De ochtendlucht in Noorwegen ademt een beloftevolle gloed uit over de imposante bergen. Met wandelschoenen stevig aan en rugzakken gevuld met verwachting, beginnen we aan een avontuur dat ons langs kronkelende paden voert, onthullend wat de horizon verbergt.

Na dagen van bergbeklimmingen dalen we af naar de Zweedse kust, waar een set kano’s ons wacht. Peddelend over serene kustgebieden, zullen we ons laten leiden door de spiegeling van bossen en natuur in het kalme water. Op afgelegen eilandjes zullen we onze kampen opzetten, het vuur laten dansen onder de toekomstige sterrenhemel.

Deze aanstaande reis belooft herinneringen te weven die als kostbare schatten in onze gedachten worden bewaard. Terwijl we de kano achterlaten en de bergen uit het zicht verdwijnen, zullen de belevenissen van de toekomstige Scandinavische wildernis als een onvergetelijke symfonie in ons hart resoneren.

Aanvullende details

Accomodatie - Kamperen

Totale kosten - +/- 650 euro

Details

  LET OP! Voor de BuitenlandZomerKampen (BuZoka's) geldt een aparte regeling. De Buzoka's komen op 1 februari om 21:00 online. Je hebt dan 30 minuten de tijd om je aan te melden om mee te doen met de loting. Geef bij je aanmelding de volgende dingen aan:

  1. Een kamp dat je hebt gedaan sinds het laatste buzoka is afgelopen (dit is verplicht)
  2. hoeveel lootjes je inzet; je mag in totaal maximaal 3 lootjes inzetten. Deze mag je zelf verdelen over je aanmeldingen. 
  3. Of je in bezit bent van een (schakel)rijbewijs en of je chauffeur wilt zijn (9-persoons busjes)
  4. Of je volledig lid bent of combi-lid (dit is verplicht)
  DISCLAIMER! Tijdens dit buitenland zomerkamp zullen we meerdere tochten gaan maken van een paar dagen. Eerst een paar dagen wandelen door de bergen, paar dagen rust en dan een paar dagen een kanotocht. Bedenk je goed of je fit genoeg bent om dit te ondernemen! We kunnen namelijk tijdens het lopen of kanoën niet zomaar terug naar de bus. Op vrijdag 5 juli vertrekken we met twee bussen, gevuld met 18 JNM'ers naar het Noorden. Na een reis van een paar dagen inclusief een bootreisje zullen we aankomen op locatie in Noorwegen. Hier zullen we een wandeltocht door de bergen en fjorden gaan maken van ongeveer 3/4 dagen. Na deze tocht vertrekken we naar een tussen locatie waar we een beetje bij kunnen komen en ons klaar kunnen maken voor de volgende tocht. De kano tocht zal in Zweden plaats vinden en we zullen met onze spullen in de boot langs de kust eilanden varen. Hier zetten we elke dag kamp op, op een van de verlaten eilandjes. Dit doen we ook ongeveer 3/4 dagen, voordat we terug keren naar het land. Het overkoepelende thema is avontuur en doorzettingsvermogen. Maar er is ook zeker ruimte om de natuur te bewonderen en te zoeken naar vette soorten.

Organisatie

Het kamp wordt georganiseerd door de Kamp Commissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies: - Technich Leiders (TL):Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen er voor dat alles op rolletjes loopt. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL. De TL van dit kamp zijn Siebe de Vries: siebe.devries@jnm.nl +31 6 28448925 en Sophie Kok; sophie.kok@jnm.nl +31 6 11802134.  Stuur ons vooral een berichtje voor meer informatie of andere vragen! - Biologisch Leider (BL): De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild. Voor alle vragen over alles van de natuur mag je naar hen toe. Onze BL's zijn Jonathan Reijnen en Bram Wiebes! - Penningmeester (Ping): Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen. Zij zorgt er tijdens het kamp voor dat alles financieel op rolletjes blijft lopen. Onze ping is Alma Lobst! -Kooks: De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Op kamp eten we altijd vegetarisch. Onze kook is Jim Havelaar! -Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft. - Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens meezit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers.

Verblijfplaats

Tijdens dit kamp zullen we verschillende locaties verblijven. Van Otta in Noorwegen, naar het gebergte er naast. Maar ook in Zweden en op de eilandjes langs de kust. We gaan zo veel mogelijk wild kamperen, want dat is toegestaan in deze gebieden! Zo kom je op de meest opmerkelijke en onvergetelijke plekken. Soms zijn er huisjes waar we mogen slapen, maar ga uit van kamperen.

Paklijst

Wegens de trektochten komen deze details later. Maar denk aan: Een lichtgewicht tent, goede wandelschoenen, matje en slaapzak, zaklamp, gasflesje en kookspullen. Een waterfilter voor in de bergen is ook een aanrader.

Privacy

Als je niet wil dat je naam zichtbaar is op de website, stuur dan een mail naar internetredactie@jnm.nl

171 plekken over
 

Datum en tijd

05/07/2024 - 13:00 aan
20/07/2024 - 20:00
 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends