Veere Boucher, Woeter Pereboom

WaterWeekend Veluwe

319 319 mensen hebben dit evenement bekeken.

Waterweekend Veluwe is het eerste kamp georganiseerd door de nieuwe werkgroep, de AOWg (Anorganische werkgroep)! Met dit kamp gaan we de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe bespreken en hoe we dit terug kunnen zien in het landschap. Daarnaast gaat er besproken worden wat de effecten hiervan zijn op de huidige natuur.

Aanvullende informatie

Accomodatie - Nog te bepalen scoutinggebouwtje, waarschijnlijk in Vaassen.

Totale kosten - 25

Details

De ontstaansgeschiedenis van de Veluwe is zo'n 240 duizend jaar geleden begonnen. Dat was het begin van het Saalien, de op één na laatste ijstijd en de laatste waarin een groot pakket ijs op Nederland heeft gelegen. Dit ijs heeft de zand- en leemlagen die er lagen opgestuwd, waardoor er een heuvelreeks is gevormd. Op Waterwekend Veluwe gaan we dit interessante gebied in om meer te leren over hoe we deze geschiedenis nu nog terug kunnen zien, en wat voor effect het nu nog heeft op het landschap. Dit zal het eerste echte AOWg kampje worden, de place to be bij uitstek dus! Het plan is om vrijdagavond een mini-college te geven over de ontstaansgeschiedenis van het gebied, en dan zaterdag het gebied in te gaan om te kijken hoe we dit terug kunnen zien; door bijvoorbeeld een smeltwaterterras te bekijken, waardoor te zien is dat er een ijstong lag. Of we bezoeken bijvoorbeeld een pingoruïne, een overblijfsel van een 'ijslens' uit het Saalien. We kijken ook naar hoe het kan dat een overwegend zandige bodem toch vochtige veengronden kan hebben, èn wat dat voor effect heeft op de vegetatie. We gaan ook zeker naar de Leuvenumse beek, de langste beek op de Veluwe! Dit is een bijzondere beek omdat deze hier alleen kan zijn door bepaalde kleilagen in de bodem. Ook is de Leuvenumse beek een zeer bijzonder natuurgebied, waar door, zandsuppletie in de afgelopen paar jaar de beek weer diens natuurlijke loop heeft kunnen vinden en zelfs de beekprik terug kon keren. Wil je meer leren over de geologie, geomorfologie en hydrologie van de Noord-Veluwe? Kom dan naar dit kamp. Het gaat heel leerzaam worden!

Organisatie

Het kamp wordt georganisserd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies: Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL's van dit kamp zijn Veere Boucher en Woeter Pereboom.   Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL's . Penningmeester (Ping). Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen. Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft. Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Kooks. De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie. Zij komen wat eerder terug dan de rest, zodat het eten op tijd klaar staat. Op kamp eten we altijd vegetarisch. Het KC bestaat volledig uit leden die zelf ook graag op kamp gaan. Zij betalen net als jij kampgeld en zijn KC omdat ze het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van kampen.

Verblijfplaats

De exacte verblijfplaats is helaas nog niet helemaal bekend, dit zal een scoutinggebouwtje, waarschijnlijk in Vaassen.

Paklijst

Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s . Slaapzak en kussen Slaapmatje Fiets (Kan misschien worden gehuurd. Bekijk de plaatselijke openingstijden en prijzen) Waterfles(sen) voor minimaal 2 Liter water Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven) Goede schoenen Kleren voor droog, nat en warm weer. Warme trui Toiletspullen Telefoonoplader Bord, beker en bestek Zwemspullen en Handdoek voor de dappere mensen Chocoladetaart voor het KC Zonnebrandcreme voor de gingers Ook leuk of handig: Verrekijker Fototoestel Thermoskan voor thee Zaklamp/ hoofdlamp Vlindernet Insectenpotje Spelletjes voor 's avonds Powerbank voor je mobiel

Privacy

Als je niet wil dat je naam zichtbaar is op de website, stuur dan een mail naar internetredactie@jnm.nl

20 plekken over
 

Datum en tijd

24/02/2023 - 17:00 tot
26/02/2023 - 13:00
 

Locatie

 

Soort activiteit

 

Activiteit categorie

Delen met vrienden