Ákos Hoogma

Buzoka Hongarije (16+)

1526 1526 mensen hebben dit evenement bekeken.

Dit jaar gaan we de zomer knallend beginnen met een avontuur van 2 weken lang in het mooiste land van Europa, Hongarije!!
We gaan door veel verschillende landschapstypen heen banjeren (of kanoën), waaronder bergen met wonderlijke rotsformaties, een Biesbosch-esque watergebied, en de klapper de puszta; het steppegebied uniek voor Europa en de wereld.

We gaan er natuurlijk niet alleen heen voor het landschap, maar ook voor de dieren die daar te vinden zijn. De grootste trekpleister is het aanbod aan vogels:
In de bossen bij de bergen hebben we kans op rotslijsters, verschillende soorten spechten, de schreeuw-, slangen-, steen- en keizerarend en met veel geluk de oeraluil. De wetlands verbergen woudaapjes, kwakken, grote karekieten, purperreigers, grote zilverreigers, roodhalsfuten, witoogeenden, dwergaalscholvers, zwarte ibissen, buidelmezen, baardmezen, roerdompen en krekelzangers om maar een voorbeeld te geven.
Op de steppes vinden we misschien wel de mooiste soorten. Het echte icoon van de puszta is de grote trap. Ook veel bijeneters, hoppen, roeken, roodpootvalken en misschien ook de elusieve sakervalk.

Voor de reptielen- en amfibieënliefhebbers kunnen we vuursalamanders, geelbuikvuurpadden en een aantal verschillende slangen vinden, waaronder de kaspische toornslang, esculaapslang en adder. Misschien wagen we zelfs een poging voor de meest bedreigde diersoort van het hele Karpathische basin, de Hongaarse Weideadder.

Verschillende leuke zoogdieren komen er voor waaronder bevers en otters, we zullen veel geluk hebben als die zich durven laten zien. Veel vlinders zijn aangetrokken tot de zonnige zomers die het land krijgt, waaronder de grote weerschijnvlinder en keizersmantel.

Hongarije is een prachtig land waar natuurbescherming steeds meer aandacht begint te krijgen, en een aantal belangrijke diersoorten hebben sinds de jaren 70 een mooie comeback gemaakt. Daarom is deze zomer ook het perfecte moment voor de JNM om alle mooie gebieden en soorten die zij verborgen houden te gaan ontdekken!! Te voet, ter bus of ter kano, niets is te moeilijk voor de strijders met wie wij samen naar dit mooie veelzijdige land zullen gaan.

 

  • Let op: Bij dit kamp is er (waarschijnlijk) sprake van een wachtlijst. Het deelnemerslimiet is 18. Bij aanmelding wordt je op de wachtlijst geplaatst, tenzij de TL’s je mailen met bericht dat je mee kan met het kamp. 

Aanvullende details

Accomodatie - camping

Totale kosten - +- 600 (voorlopige schatting)

Details

Hoe gaat het in zijn werking? Hoe is het anders dan normale zomerkampen?   Dit buitenland zomerkamp van achttien deelnemers vertrekt begin zomer naar het prachtige Hongarije. Daar zullen wij om en nabij twee weken verblijven en genoeg avontuur beleven, de natuur verkennen en samen een gezellig kamp maken.  Samen met de groep ben je verantwoordelijk, van vertrek tot terugkeer. Er wordt dan ook net iets meer van je gevraagd dan bij een normaal zomerkamp. Maar dat maakt het wel dubbel en dwars waard.   Inschrijven kan op één februari en de loting zal vervolgens kort daarop volgen. We maken de deelnemers bekend, en ook de mogelijke wachtlijst. Mocht je nog niet ingeloot zijn kan het dus gebeuren dat je later nog een plekje krijgt wanneer iemand toch niet mee wil of kan gaan.   Richting de vertrekdatum zullen wij, Akos en Sophie, jullie het plan helemaal duidelijk maken en goed inlichten wat je zelf nog vooraf kan doen. Het complete KC word bekend gemaakt eveneens het kostenplaatje. Zodat we helemaal ready zijn voor vertrek.   Mocht je vragen hebben kun je ons altijd bereiken via de contact informatie die hieronder vermeld staat.      

Organisatie

Het kamp wordt georganiseerd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies: Technisch Leiders (TL): Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL's van dit kamp zijn Akos Hoogma en Sophie Kok. Akos Hoogma, akos.hoogma@jnm.nl; 06-57345748 Sophie Kok, sophie.hn.kok@jnm.nl; 06-11802134 Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom. Mail of bel hiervoor met de TL's. Biologisch Leider (BL): De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt voor wild. Penningmeester (Ping): Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen. Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft. Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens meezit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Kooks: De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Elke dag is een andere excursie aan de beurt om te koken: de kookexcursie. De kookexcursie komt wat eerder terug dan de rest op het kampterrein zodat het eten op tijd klaar staat. Op kamp eten we altijd vegetarisch. Het KC bestaat volledig uit leden die zelf ook graag op kamp gaan. Zij betalen net als jij kampgeld en zijn KC omdat ze het leuk vinden om mee te helpen met het organiseren van kampen.

Verblijfplaats

Tijdens dit kamp zullen wij op verschillende campings in Hongarije verblijven. Omdat we moeten reizen hebben we ook voor onderweg campings.  Uiteraard zullen we nog precies vertellen hoe en wat er nodig gaat zijn. Maar we kunnen met zekerheid zeggen dat het campings zullen zijn. Het is dan ook noodzakelijk om je tent, matje en slaapzak mee te nemen.

Paklijst

- Paspoort of ID-kaart - Rijbewijs (indien van toepassing) - Bankpas - Tent (of een tentmaatje met een tent) - Matje - Slaapzak - Kussen - Tin/bord en bestek - Excursierugzak - Genoeg kleding voor 2 weken en alle weersomstandigheden, maar vooral voor heet weer -wandelschoenen -toiletspullen -handdoek -zonnebrand Biologisch (als je het hebt) - Veldgidsen - Verrekijker - Vlindernetje (nemen we ook vanuit de JNM mee) - Loepje - Camera Overig (maar zeker niet onbelangrijk!) - Petje - Zonnebril - Grote waterfles of camelbag (minimaal 2 liter) - Telefoon - Oplader - Powerbank - Zaklamp/hoofdlamp - Geluidsboxje - AUX kabel (voor muziek in het busje) - Beerput* * Een beerput is een boekje waarin iedereen voor elkaar leuke verhaaltjes schrijft of tekeningen maakt, zodat die thuis nog eens nagelezen kunnen worden.

Privacy

Als je niet wil dat je naam zichtbaar is op de website, stuur dan een mail naar internetredactie@jnm.nl

475 plekken over
 

Datum en tijd

07/07/2023 - 12:00 aan
22/07/2023 - 17:30
 

Locatie

 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends