In omgeving Nijmegen duiken we lekker de bodemfauna in! Op zoek naar vette soorten van rivierklei, of juist op de stuwwal. Wat zegt het type bodem over de fauna die erbij leeft?
Aanvullende details
Accomodatie - Kampeerterrein
Totale kosten - +- 20eu
Details
Het voorjaar is van start, dus het is tijd voor beestjesgekte! In de rivierklei van de Gelderse Poort, en het zand van de stuwwal op de Duivelsberg, gaan we op zoek naar alles wat in de bodem zit! Keren, graven, ploegen. Wat er ook maar nodig is om een glimp op te vangen van die verborgen fauna onder het gebladerte. Van Kaphooiwagens tot Miljoenpoten, van het rivierkleipissebedje tot de witte platrug. We leren wat voor typen bodem in deze diverse omgeving aanwezig zijn, en wat dat betekent voor de bodemfauna. Overdag struinen we door de uiterwaarden of de stuwwal, 's nachts vertoeven we rond het nachtvlinderdoek, en kunnen we met zaklampen op zoek naar wolfspinnen als de Grindwolfspin.
Organisatie
Het kamp wordt georganisserd door de KampCommissie (ook wel het KC genoemd). In het KC zitten mensen met verschillende functies:
- Technisch Leiders (TL) : Zij zorgen voor de algehele organisatie van het kamp en zorgen dat alles op rolletjes loopt. De TL van dit kamp is Jonne Veldboom. Vragen zijn ook voor het kamp altijd welkom.
- Wouter Oe; oe.wouter@gmail.com
- Liam Young; liam.young@jnm.nl
- Biologisch Leider (BL). De BL zorgt ervoor dat er elke dag een leuke biologische activiteit te doen is. Zij regelen vergunningen zodat we bijvoorbeeld vlinders kunnen vangen en kennen de beste gebieden in de buurt.
- Penningmeester (Ping). Aan de ping moet je aan het begin van het kamp het kampgeld betalen.
- Corveeco: De corveeco zorgt er met jullie voor dat het kampterrein netjes en schoon blijft.
- Vertrouwenspersonen: De vertrouwenspersonen zijn er voor de deelnemers. Als je ergens mee zit zoals heimwee of als er ruzie ontstaat kan je altijd naar de vertrouwenspersonen komen. Zij zullen zonder jouw goedkeuring nooit iets doorvertellen. Ook niet aan de andere KC'ers. Er zijn ook 4 bondsvertrouwenspersonen. Deze zijn niet altijd op het kamp aanwezig, maar wel altijd bereikbaar als er iets is. Hun contactinformatie kan je vinden op de website en de kc’ers kunnen je deze informatie ook geven op kamp.
- Kooks. De kooks bedenken elke dag wat er gegeten gaat worden en zorgen dat er elke dag door ons wordt gekookt. Op kamp eten we altijd vegetarisch.
Verblijfplaats
We zullen verblijven op een kampeerplaats in de buurt van de Ooijpolder bij Nijmegen. Meer informatie volgt!
Paklijst
Op kamp is het handig om verschillende dingen mee te nemen. Heb je iets op dit lijstje nou niet en twijfel je of je het echt nodig hebt? Neem dan contact op met de TL’s.
- Fiets (OV-fietsen zijn te verkrijgen op station Nijmegen)
- Slaapzak en kussen
- Slaapmatje
- Tent (of een tentmaatje met een tent)
- Waterfles(sen)
- Bord en bestek
- Beerput (Dit is een boekje/schrift waarin mensen na het kamp voor jou een stukje kunnen schrijven)
- Goede schoenen
- Kleren voor droog, nat en warm weer
- Warme trui
- Toiletspullen
Ook leuk of handig
- Verrekijker
- Fototoestel
- Insectennet
- Zaklamp/hoofdlamp
- Spelletjes
- Powerbank voor je mobiel